Online boeken kopen
Online boeken kopen

Veilig online boeken kopen

Kun jij er ook zo genieten van een goed boek op schoot? Dan wil je waarschijnlijk ook weten hoe je veilig online boeken kopen kunt. Even weg van alles drukte? Verzinken in een verhaal dat jou meeneemt naar een andere wereld? Een boek lezen laat je hoofd tot rust komen. Gedachtes en overdenkingen worden tijdelijk uitgeschakeld en dat is heel gezond. Het gevoel van een boek in je handen, het omslaan van de bladzijdes en de typische boekengeur. Heerlijk toch?

Online boeken kopen wint het steeds meer van de authentieke boekenwinkels. Steeds minder graag gaan we de deur uit om op zoek te gaan naar een goed boek. Online zijn alle boeken beschikbaar, en makkelijk te vinden. Het is dus ook niet zo gek dat je net zo graag een uurtje besteedt aan online boeken kopen. Tegenwoordig zijn er ook veel e-boeken te koop. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Maar hoe weet je waar je online veilig kunt winkelen? Wij hebben het voor je na gezocht en de beste online boeken kopen tips voor je op een rijtje gezet.

1. Veilig online winkelen begint bij jezelf

Voordat je begint met online winkelen is het belangrijk dat je zelf zorgt voor een veilige internet verbinding. De computer die je gebruikt moet tevens voorzien zijn van de laatste updates. Zo maak je een veilige start voor een goede online aankoopervaring.

2. Zoek naar keurmerken

Tegenwoordig heeft iedere betrouwbare online webwinkel een thuiswinkel keurmerk. Een keurmerk staat voor een afgesproken service. Het geeft aan dat een webwinkel betrouwbaar is. Voordat een eigenaar een keurmerk kan bemachtigen, moet de webshop eerst voldaan hebben aan een aantal voorwaarden.

De meest bekende webshop keurmerken zijn Webshop keurmerk en Thuiswinkel Waarborg. Het voordeel voor jou als klant is dat je rechten kunt ontlenen aan dit keurmerk. Wanneer er een geschil optreedt met de leverancier van jouw boek, dan kun je naar een onafhankelijke Geschillencommissie stappen. Een keurmerk vind je meestal helemaal onderaan een website.

Tips boeken

3. Lees reviews over de webshop

Op internet zijn veel reviews te vinden over allerlei soorten producten. Maar tevens zijn er reviews over de diensten van een webshop. Dat is belangrijke informatie voor jou als klant. Er zijn namelijk meer webshops die dezelfde boeken verkopen. Het is aan jou als klant om de webshop te kiezen met de beste ervaringen.

4. Kies een online boekenwinkel waarbij je veilig online kunt betalen

Online zijn er veel verschillende soorten manieren om een boek te betalen. Maar belangrijk is dat je de risico’s kent van de verschillende betaalwijzen. Alleen zo kun je een verantwoorde keuze maken.

Een veilige betaalwijze is iDEAL. Met iDEAL betaal je in de beveiligde omgeving van jouw bank. Het bedrag wordt direct van je rekening afgeschreven.

Betaal je via Paypal, dan heb je recht op de aankoopbescherming van PayPal. Mocht je het boek uiteindelijk niet ontvangen, dan krijg je het aankoopbedrag terug gestort. Mocht je dus twijfelen over de veiligheid van een website? Betaal dan nooit vooraf met iDEAL, want dan krijg je geen geld terug. Hier vind je boekenwinkels met PayPal.

5. Pak de printer erbij

Wanneer je een online aankoop hebt gedaan, is het goed om te zorgen voor een aankoopbewijs. Veel webshops vragen naar je e-mailadres, waarnaar de factuur wordt verzonden. Toch is het ook zinvol om een afdruk te maken van de betaalpagina. Dat is een extra bewijsstuk van jouw aankoop. Bekijk na aankoop direct je bankrekening, om te zien of er geen vreemde afschrijvingen zijn gedaan.

Online boekenwinkel

6. Veilige online boekenwinkels

Bijna alle boeken zijn online verkrijgbaar. Je hoeft maar de naam van een boek of de naam van een schrijver in te vullen in Google. Online vind je grote en kleine boekenwinkels. Ook tweedehands boeken zijn in grote getalen verkrijgbaar.

Maar daar schuilt meteen een gevaar. Tweedehands boeken zijn meestal particulier. Zij geven geen aankoop keurmerk af. Met als gevolg dat er vrijwel altijd eerst betaald moet worden, voordat een boek wordt verstuurd. Met het gevaar dat een boek na betaling nooit wordt verstuurd. Let hier dus altijd goed op. Heb je zin om online te winkelen zonder gevaar? Neem dan zeker eens een kijkje op de volgende online boekenwinkels: Bol.com, Bookaroo.nl en Bruna.nl.

Online boeken kopen bij Bol.com

De webwinkel bol.com verkoopt veel diverse producten. Het assortiment boeken is enorm uitgebreid en dat winkelt heel prettig. Wat Bol.com ook goed doet, is dat ze een aantal categorieën op een rijtje zetten. Zo zie je in een oogopslag de best verkochte boeken en de nieuw verschenen boeken. Verder kun je gemakkelijk filteren op categorie, populariteit en zijn er altijd acties aanwezig op de site. Webwinkel Bol.com is aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg. Bij Bol.com betaal je veilig met iDEAL, Creditcard, Achteraf Betalen en de Bol.com boekenbon.

Boeken kopen bij bol.com

Online boeken kopen bij Bookaroo.nl

Bookaroo is een prettige en gebruiksvriendelijke website waar je jouw favoriete boek kunt bestellen. Het boek wordt vervolgens bij een boekhandel bij jou in de buurt afgeleverd. De plaatselijke boekhandel verdient hier ook iets extra’s aan en dat is fijn. Veel schrijvers zijn een samenwerking aangegaan met Bookaroo. Door Bookaroo te steunen kunnen de echte boekwinkeltjes blijven bestaan. Dat is een mooi streven. Met Bookaroo ervaar je de voordelen van online bestellen, terwijl je tegelijkertijd de boekhandel ondersteunt. De website Bookaroo zoekt het boek van jouw keuze bij een boekenwinkel. Mocht het boek nergens verkrijgbaar zijn, dan wordt het vanuit een centraal magazijn verzonden.

Online boeken kopen bij Bruna.nl

Bij Bruna.nl bestel je veilig online je favoriete boeken. Bij Bruna kun je terecht voor school- en kantoorartikelen, boeken en e-boeken. Samen met VBK en Bookchoice is Bruna onderdeel van de Shared Stories Group. Lezers verbinden met de auteurs, dat is het doel. Bruna vindt een snelle en betrouwbare levering erg belangrijk. Bij Bruna betaal je veilig via iDEAL, met je Creditcard of met een cadeaukaart of boekenbon.

Online veilig boeken bestellen hoeft dus niet ingewikkeld te zijn. Zolang je maar goed oplet hoe de site is opgebouwd en wat de voorwaarden zijn. Een keurmerk geeft altijd meer zekerheid, maar ook de betaalwijze is belangrijk. Kies bij twijfel nooit om vooraf te betalen met iDEAL, ondanks dat de betaalwijze zelf veilig is.

Reacties uitgeschakeld voor Veilig online boeken kopen