Wijs boekhandel

je boekhandel voor dag en nacht

Activiteiten

April

Maandag 23 - zondag 29 april

Zeldzame Bachbijbel in de winkel!

Het meest bijzondere document uit het leven van J.S.Bach is waarschijnlijk zijn driedelige bijbel. Van deze bijbel is nu een unieke heruitgave verschenen die er precies zo uit ziet als het origineel.

Van deze bijbel ligt nu een exemplaar bij ons in de winkel van de totale oplage wereldwijd van slechts 1000 stuks!

Zie ook www.bachbijbel.nl
Zaterdag 14 april

Bookstore Day!

Op Bookstore day vieren we de boekhandel en onze klanten. Met tientallen exclusieve uitgaven in gelimiteerde oplagen en sterk in prijs verlaagde boeken. Bijvoorbeeld 'Hersenen willen lezen' van Erik Scherder, 'De waanzinnige boomhut deel 3+4', Puur Pascale box, enz.

Activiteiten

14.30-15.30 uur Interview met Persis Bekkering over haar veelgeprezen debuutroman 'Een heldenleven'.

15.30 - 16.30 Het duo Fluit Gitaar Houten, Tanja Vermeeren (gitaar) en Liselotte Kuling (dwarsfluit) verzorgen een muzikaal programma van Tango tot Klezmer.


Maart

Dinsdag 20 maart

Lezing Koos Dijksterhuis

Dijksterhuis neemt je mee op tochten langs de meest uiteenlopende landschappen in elk jaargetijde en bij elke weertype. Hij attendeert je op wat er zoal te zien is en vertelt waar je op moet letten.

Voor iedereen die meer wil ontdekken tijdens de wandeling.

Koos Dijksterhuis schrijft o.a. ook dagelijks een column in dagblad Trouw.

De lezing start om 20.00 uur tot circa 22.00 uur. Inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur. Entree bedraagt € 10,00, graag vooraf reserveren i.v.m. aantal plaatsen.


Zaterdag 10 t/m zaterdag 17 maart

Boekenweek met als thema 'Natuur'

Boekenweekgeschenk
Tijdens de Boekenweek krijgt u bij aankoop van € 12,50 aan boeken het geschenk "Gezien de feiten' van Griet op de Beeck cadeau.

Boekenweekessay
Het essay is dit jaar geschreven door Jan Terlouw met de titel 'Natuurlijk'. Deze is te koop voor € 3,50 zolang de voorraad strekt.November

Zaterdag 11 november

Workshop met Gerrie Reijersen van Buuren

Het verlangen naar verbinding is een verlangen wat ons drijft binnen al onze belangrijke relaties.

Gerrie Reijersen van Buuren schreef er een boek over gebaseerd op wat professor Ivan Boszormenyi-Nagy beschreef over hoe dat in het leven werkt.

Zij schrijft zeer toegankelijk over datgene wat mensen naar elkaar of uit elkaar drijft en onderbouwt dit vanuit contextueel denken. Gerrie zal er tijdens de workshop niet alleen over vertellen, maar het ook uitbeelden met playmobil poppetjes en vragen die hierover gaan, beantwoorden.

Het afgelopen decennium werkt  Gerrie als contextueel -en systeemtherapeut en trainer “Therapie in Beeld”. Vanaf 2008 vindt dit plaats in haar eigen praktijk.

Aanvang 15.00 uur in de winkel. Iedereen is van harte welkom, toegang is gratis

Woensdag 15 november

Lezing Fik Meijer

Tot groot genoegen is het ons wederom gelukt Fik Meijer te boeken voor een lezing in onze winkel. We gaan met hem en Horatius op pad langs ’s werelds beroemdste weg: de Via Appia.

Hij zal ons meenemen op een tocht van 550 kilometer van Rome naar Brindisi.

Fik Meijer is emeritus hoogleraar oude geschiedenis. Hij ontving in 2005 de Oikos publieksprijs, de onderscheiding voor een classicus die op voortreffelijke wijze de oudheid onder de aandacht van een groot publiek heeft gebracht.

Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Entreeprijs € 10,-, graag vooraf reserveren, aantal stoelen is beperkt.

Oktober

Zaterdag 4 - 15 oktober 2017

Kinderboekenweek met als thema 'Gruwelijk eng'

Kinderboekenweekgeschenk

Kattensoep is het Kinderboekenweekgeschenk® 2017Een verhaal vol humor en fantasie over de raadselachtige verdwijning van katten. Geschreven door Janneke Schotveld, met illustraties van Annet Schaap.

Cadeau bij een besteding van ten minste € 10,- aan kinderboeken.

Zaterdag 7 oktober

Griezelen met schrijver Henk Hardeman

Kinderboekenschrijver Henk Hardeman leest voor en vertelt over zijn spannende boeken 'Spookschrijver' en 'De familie Grafzerk'. Kom lekker luisteren en griezelen; vanaf 8 jaar. Gratis toegang.

Henk Hardeman zal griezelmaskers uitdelen, dus wees er snel bij, op=op!

April

Zaterdag 29 april

Bookstoreday

 

Bookstore Day is een gezamenlijk initiatief van de zelfstandige boekhandels in Nederland om het bestaan van de boekhandel te vieren. Want een boekhandel is meer dan een winkel. Daar vinden we inspiratie, raken ontroerd en lezen, kijken en vergapen ons.  Daarom deze feestdag voor en met alle lezers met bijzondere speciale uitgaven en prachtige aanbiedingen in gelimiteerde oplages.

Bovendien de hele dag 20% korting op alle Engelstalige boeken!
  *Alle aanbiedingen zijn uitsluitend geldig a.s. zaterdag in de winkel, reserveren is niet mogelijk, op=op.


Maart

Zaterdag 25 maart t/m 2 april

Boekenweek met als thema 'Verboden vruchten'

 


Boekenweekgeschenk
Het geschenk van dit jaar is geschreven door Herman Koch, Makkelijk leven.
In de boekenweek geven wij dit boek graag cadeau bij aankoop van € 12,50 aan boeken, inclusief Gratis reizen met de NS (2e klas) op zondag 2 april.

Boekenweekessay
Dit jaar schreef Connie Palmen het boekenweekessay dat verband moet houden met het thema van de boekenweek 'Verboden vruchten':

De zonde van de vrouw
Connie Palmen

In De zonde van de vrouw onderzoekt Connie Palmen de vraag of een vrouw die zich niet aan de voorgeschreven regels houdt, een grens overschrijdt naar een verboden gebied. Vinden de vrouwen de originaliteit die hen apart zet en hen scheidt van de gemeenschap, niet zelf ook een zonde waarvoor ze bestraft moeten worden? Aan de hand van de levens van vrouwen als Marilyn Monroe, Marguerite Duras en Jane Bowles probeert Palmen in De zonde van de vrouw iets meer te begrijpen van het verband tussen originaliteit, roem en zelfdestructie.

Dinsdag 28 maart

Lezing Ron Moerenhout 'Laatste boot naar Sint-Helena'

Schrijver Ron Moerenhout neemt ons mee op reis met een postboot van Kaapstad naar Sint-Helena, één van de meest afgelegen eilanden ter wereld op 5 dagen varen van Kaapstad. Het eiland waar Napoleon stierf en dat ooit van Nederland was. Ter plekke gaat hij op zoek naar naar Nederlandse sporen en bezoekt de plek waar Napoleon woonde en zijn graf. De Britten gebruikten Sint-Helena daarna als gevangeniseiland voor soms exotische gevangenen. Een Nederlandse drugssmokkelaar wist op spectaculaire wijze te ontsnappen.

Het is een lezing vol boeiende en spannende anekdotes, historie en mooie foto's. Van collega boekhandelaren ontvingen wij al diverse enthousiaste berichten over deze lezing.

De lezing vindt plaats bij ons in de winkel op dinsdag 28 maart om 20.00 uur. Inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 7,50 incl. consumpties. Graag vooraf reserveren i.v.m. aantal plaatsen.

Zaterdag 11 maart

Lezing hoe je verkiezingen wint?

Hoe pak je zo iets aan en wat garandeert succes?
Voor wie nieuwsgierig is naar het antwoord heeft Quintus Tullius Cicero veel te bieden. Hij schreef zijn oudere broer Marcus een mooie brief vol waardevolle adviezen toen die in Rome consul wilde worden. Marcus won vervolgens de verkiezingen met overmacht!  Van die brief is onlangs een nieuwe vertaling verschenen. Vertaler Rogier van der Wal woonachtig in Houten, komt hier over vertellen en een voorproefje geven met uiteraard de mogelijkheid voor vragen.

De actualiteitswaarde van de tekst zal u verrassen!  

De lezing is zaterdagmiddag 11 maart en start om 15.00 uur bij ons in de winkel. Gratis toegang.


Januari

Zaterdag 28 januari
15.00 uur

Annemieke van Leeuwen leest voor uit haar boek 'Dit is Flop' voor 4-8 jaar

Het boek 'Dit is Flop' is een boek vol korte, grappige verhalen geschreven door Annemieke van Leeuwen uit Houten. De verhaaltjes zijn heel herkenbaar en tegelijkertijd fantasierijk. Een feest om voor te lezen.

Flop is een vrolijk meisje. Ze heeft een lieve knuffelhond, een papa, een mama en een broertje, Siem. Flop doet heel gewone dingen. Op de fiets naar school (leuk!), kamer opruimen (stom!), zich vervelen (bah!), stoeien met papa en Siem (lachen!) en mopperen omdat papa en mama streng zijn (grrr!). Heel gewoon dus.

Het voorlezen is bij ons in de winkel, vanaf 15.00 uur met gratis toegang en voor de aanwezigen liggen er ook leuke kleurplaten en ansichtkaarten van Flop klaar.

Februari

Zaterdag 4 februari
15.00 - 17.00 uur

Boeken- beeldhouwspreekuur met Marijn te Kolsté

Boeken zijn heerlijk om te lezen, in je hand te houden en maken sfeervolle leesplekken in huis. Waar je echter niet zo snel aan denkt, je kunt van boeken ook prachtige beelden maken! Een tweede leven als nieuwe kunstvorm, met inmiddels al zeer uitnodigende voorbeelden.

Beeldend kunstenaar Marijn te Kolsté zal een boeken- beeldhouwspreekuur houden bij ons in de winkel, waar je met je boeken heen kunt gaan om inspiratie op te doen. Ze zal iedereen graag inwijden in deze kunstvorm, vragen beantwoorden en je op weg helpen met ideeën.

Het spreekuur is zaterdag 4 februari bij ons in de winkel van 15.00 - 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom, toegang is gratis.

Archief

Oktober

Woensdag 5 t/m zaterdag 15 oktober Kinderboekenweek

Woensdag 5 oktober gaat de Kinderboekenweek van start met als thema 'Oma's en opa's voor altijd jong'. Het kinderboekenweekgeschenk geven wij graag cadeau bij besteding van € 10,- aan kinderboeken.

Het geschenk van dit jaar is 'Oorlog en vriendschap' van Dolf Verroen met illustraties van Charlotte Dematons. Het prentenboek

Zaterdag 8 oktober feest bij ons in de winkel met meerdere schrijvers!

11.00 uur

Monique Hagen geeft workshop poëzie over/voor opa's en oma's.
Met een koffer vol spulletjes en spelletjes laat Monique zien dat poëzie meer is dan een rijtje rijmwoorden. Woorden kunnen je ontroeren. Ze maken je boos, treurig, of je moet er juist om lachen.
Leeftijd vanaf 5 tot ongeveer 8/9 jaar

13.30 uur

Isabelle Quinn vertelt en leest voor uit haar laatste boek Suni- het grote crisisplan.
Een fantasierijk en hilarisch verhaal over vriendschap verbeelding en vervelende neven. Isabelle Quinn (pseudoniem voor Isabelle Aarts) is geboren in Frankrijk en in 1993 naar Nederland verhuist. Ze woont al meer dan 15 jaar in Houten.
Leeftijd 9+

15.00 uur

Mieke van Hooft vertelt en leest voor
Ze zal vertellen uit haar spannende en grappige boek 'De verdwenen oma'. Kiek en haar zusje zetten alles op alles om hun verdwenen oma Pleun weer terug te vinden.
Leeftijd 7+

Juni

Zaterdag 18 juni
14.00-15.30 uur

Lars van der Werf maakt versjes op maat!

Lars van der Werf (Rotterdam, 1987) is een Rotterdamse dichter die al versjes schrijft zo lang als hij zich kan herinneren. Per trein en ander openbaar vervoer trekt hij er met zijn typemachine op uit om versjes op maat te schrijven en overal te verkondigen dat 'Heb lief' is waar het leven om draait. Zijn eerste bundel Versjes van Lars verscheen in 2014, gevolgd door Heb lief in februari 2016.

Jij samen
met mij.
dat lijkt
me wel wat.
Huisje op
de hei,
pot thee
en een kat.

#HebLief

Zaterdag is Lars bij ons in de winkel en typt graag een versje op verzoek. Een origineel vaderdagcadeau!


Mei

Dinsdag 17 mei
20.00 uur

Lezing Arita Baaijens over haar nieuwe boek 'Zoektocht naar het paradijs'

Arita Baaijens doet in haar nieuwste boek een onderzoek naar waarheid en werkelijkheid in het hart van Centraal-Azië. Ze trekt te paard door het Altaigebergte in het zuidwesten van Siberië, op zoek naar Shambhala, een legendarisch paradijs dat zich in deze contreien zou bevinden. Ze raakt geïntrigeerd door het geloof van lokale bewoners in bezielde natuur en komt in conflict met de wetenschapper in zichzelf. Een onverwachte wending zet haar leven op z'n kop en tegelijkertijd weer op de rails.

Arita Baaijens is gelauwerd ontdekkingsreiziger, bioloog, schrijfster, inspirator en een bevlogen spreekster. Ze is lid van de Royal Geographical Society, ontving internationale erkenning, prijzen en werd door de Spaanse Geografische Sociëteit uitgeroepen tot Traveler of the Year 2014. Zij publiceerde meerdere boeken, waaronder de klassieker ‘Een regen van eeuwig vuur’ over haar eerste woestijnreizen; het boek is een liefdesverklaring aan kamelen en de ongrijpbare schoonheid van de woestijn.

De lezing is bij ons in de winkel en start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Entree bedraagt € 10,00 inclusief consumpties. Graag vooraf reserveren i.v.m. aantal plaatsen.

April

Zaterdag 23 april
10.30 - 11.30 uur

Susanne Danielson leest voor uit haar nieuwe boek 'De boom zonder vruchten' (5+)

'De boom zonder vruchten' voelt zich heel eenzaam en verdrietig omdat hij geen vruchten aan zijn takken heeft hangen. Op een dag besluit hij aan alle vruchtbomen om hem heen te vragen wie al die vruchten in hun bomen hangt? Het wordt een spannende week waarin hij ontdekt wie hij werkelijk is, heel veel leert en zelf zorgt dat er vruchten aan zijn takken gaan groeien. Alles wat hij wil is mogelijk!

Susanne Danielson is trainer, levenscouselor en geeft lezers jong en oud inzicht in het spel van het leven met de boodschap dat we alle krachten in ons hebben om vanuit volle essentie en potentie te leven.

Het voorlezen is in de winkel van 10.30 - 11.30 uur. Toegang is gratis, graag wel vooraf aanmelden i.v.m. de ruimte.

Zaterdag 2 april
13.00 - 14.00 uur

Meet & Greet met Charles den Tex

Drievoudig Gouden Stropwinnaar Charles den Tex is op toernee met zijn nieuwe boek 'Bot' Zaterdag 2 april brengt hij een bezoek aan onze winkel voor een Meet & Greet, beantwoording van vragen en het signeren van zijn nieuwe boek 'Bot'

'Bot'is een super spannende thriller en helemaal van deze tijd. Het draait om de uitdijen hoeveelheid gegevens die verzameld wordt, ondoorzichtige informatiesystemen, eigenzinnige nerds en toenemende veiligheidsrisico's die daarmee gepaard gaan. De Tex heeft er een bloedstollend verhaal van gemaakt. Zoals de ondertitel al zegt 'Denk jij soms dat je veilig bent?.

Maart

Woensdag 30 maart
15.30 – 16.30 uur

Workshop Maaike Steeman

Psycholoog Maaike Steeman geeft een workshop naar aanleiding van het verschijnen van haar boek ‘Denken, voelen en doen’, een lees- en doeboek voor kinderen en jongeren. Ze gaat hierbij op een praktische manier met de volgende vragen aan de slag: Waarom denken we en voelen we? Gaat dat altijd op een handige manier of niet? Heb je daar controle over? Hoe kan je omgaan met moeilijke gedachten en gevoelens?

De workshop is zowel voor kinderen/jongeren interessant als ook voor volwassenen die met kinderen leven en/of werken.

De workshop vindt plaats bij ons in de winkel van 15.30 – 16.30 uur. Toegang is gratis, graag wel vooraf reserveren i.v.m. de ruimte.